Begär offert

Takvärme

Lång erfarenhet av takvärme

Genom åren har vi gjort hundratals takvärmearbeten och har serviceavtal med flera större fastighetsbolag. Vi använder oss uteslutande av marknadsledande fabrikat och har alla utbildningar som krävs för ett säkert arbete på tak. Värmekablar är tillverkade för att se till att hängrännor och stuprör hålls fria från snö och is. De förhindrar ansamlingar av snö- och istappar som kan vara farliga om de skulle träffa en person när det faller ned från taket.

Elenheten installerar värmekabel och tillhörande styrsystem som gör att man kan slippa en hel del av den oron. Istappar bildas då värme från huset stiger upp genom taket och smälter snön underifrån. Smältvattnet sipprar ut över takkanten där det fryser till is igen. Hängrännor eller andra vattenavledningssystem är i sig inte till någon hjälp eftersom smältvattnet snabbt fryser till i dessa också. Droppe på droppe gör sedan att isen byggs på och istappar till slut bildas längs kanten. Den enkla och pålitliga lösningen för att bekymmersfritt ta sitt ansvar i snötider är för dig som fastighetsägare att installera eluppvärmning i vattenrännorna. Det håller rännor öppna och smältvattnet rinnande så att inte isen kan bildas.

Fördelar med takvärme

Med takvärme följer mängder av fördelar och vi på Elenheten har allt det som krävs för att leverera dig samtliga utav dem. Lägre energikostnader, behaglig inomhustemperatur, mindre luftrörlighet  och större rörelseyta tack vare att element och andra värmeaggregat blir överflödiga. Dessutom är också själva installationen i sig simpel och investeringskostnaderna helt klart rimliga.

Har du frågor gällande takvärme eller oss på Elenheten så tveka inte utan ring oss redan idag. Låt oss ta del av era behov så att vi i nästa steg kan göra allt för att möta just era unika önskemål liksom ge er den service och support som önskas.

Elenheten hjälper er med:

  • Projektering
  • CAD ritningar
  • Materialval
  • Installationsgenomgång
  • Dokumentation
  • Driftsättning av system
  • Utbildning med slutkund eller servicepartner